Mark Zuckerberg’ten Türk kullanıcılara Süper Haber



Ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Amerikalı Mark Zuckerberg; bugün merkez ofisinde yaptığı basın toplantısı ile Türk kullanıcılarına müjde olarak nitelendirilebilecek haberler verdi.
Facebook olarak “Yerelleştirme” çalışmalarında büyük ilerleme kayıt ettiklerini ve bunu da ilk olarak Facebook sitesini çok sık olarak kullanan Türk halkının denemesini istediklerini belirten Zuckerberg “Yerelleştirmeye önem veriyoruz ve Facebook’un yeni sürümünde çok önemli sayılabilecek, Türklerin çok hoşuna gidecek bir çok yenilik yaptık” dedi.
İŞTE FACEBOOK TÜRKİYE VERSİYONUNDAKİ YENİLİKLER
SABİT YORUM TUŞLARI
Facebook’un Türkler için yapılan özel versiyonunda bundan sonra Sabit Yorum Tuşları (SAYOT) bulunacak.
Zuckerberg bu tuşların ne işe yaradığını şu şekilde özetliyor. “Türk kullanıcıların en çok kullandığı klişe yorumları artık tuşlara bağladık. Bundan böyle Türk’ler isterlerse aynı yorumu heryere yazmak yerine SAYOT’lara basarak yorum yazabilecekler.
Facebook’un bu sürümünde : “Canım çok güzel çıkmışsın” , “Teşekkürler canım o senin kendi güzelliğin” , “Doğum günümü kutlayan tüm arkadaşlarıma teşekkürler” , “Çekilene değil çekene bak” , “Bu resmi ben çektim” , “Yakışır kardeşime” ve “Helal kardeşime” gibi tuşların bulunacağı belirtiliyor.
AKRABALIK İLİŞKİLERİ
Facebook’un şu andaki profil yönetiminde insanlar “Neyin Olur” özelliğini kullanarak, kendisinde ekli bir kişinin akrabalık ilişkisini belirtebiliyor. Ancak bu terimlerin Türk örf ve adet yapısına göre eksik kaldığını belirten Zuckerberg : “Bu seçenekler arasına Elti, Kaynana, Kayınço, Baldız, Amcaoğlu, Dayıoğlu, Yeğen, Dünür, Taze gelin, Damat, Enişte, Görümce, Kuma, Sağdıç, Kirve, Ahiretlik, Kayınbaba gibi sadece Türklere özgü olan akrabalık terimlerini de dahil ettik. Bunlar dışında eklenecek bir çok terim bulunuyor ve bunları araştırmak için 3 Dilbilimcimiz aylardır çalışıyor, bu bölümü daha da geliştireceğiz.”
PROFİL RESMİ BÖLÜMÜ ARTIK DAHA DA GELİŞMİŞ
Zuckerberg profil resmi bölümünün artık daha da gelişmiş olduğunu belirtiyor ve ekliyor : “Artık kimse kanser olmayacak çünkü siyah kurdele resmi bundan böyle profil resmi bölümünden otomatik olarak, yükleme yapmaya gerek kalmaksızın eklenebilecek. Bunun yanında örneğin her yılın 10 Kasım tarihinde Türk’lerin profil resimleri otomatik olarak Atatürk resmi olacak. Ayrıca doğum tarihlerini de meme kanserine dikkat çekmek için bundan sonra gün/ay/yıl olarak değil de “X GÜNDÜR Y YEMEDİM” şeklinde değiştirmeyi düşünüyoruz”.
Zuckerberg’in bu açıklamasının, basın toplantısında bulunan Türk muhabirler dışında,diğer muhabirler tarafından anlaşılamadığı gözlerden kaçmadı.
CAN YÜCEL SEVENLERE MÜJDE
Zuckerberg : “Yoğun araştırmalar sonucunda Türklerin günde en az bir tane Can Yücel şiiri ya da sözü paylaştığını tespit ettik. Artık Türk kullanıcılarımızın kendi Duvar sayfalarında her gün otomatik olarak bir Can Yücel” şiiri paylaşılacak” dedi.
GRUP YA DA SAYFA AÇAN TÜRKLER İÇİN BİR ÖZELLİK DAHA
Türk kullanıcıların en çok açtığı sayfaların ve grupların “İddia ediyorum, Peyniri seven 1 milyon kişi bulabilirim” , “İddia ediyorum, CHP’yi seven 10 milyon kişi bulabilirim” , “İddia ediyorum Fenerbahçeyi seven 10 milyon kişi bulabilirim” gibi sayfalar olduğunu dile getiren M. Zuckerberg “İddia ediyorum X’i seven Y kişi bulurum” özelliğini devreye soktuklarının da müjdesini verdi. Bu özelliğin amacının ve çalışma prensibinin ne olduğunu soran YADOHA muhabirlerine “1 milyon kişi bulmak için sayfa açıyorlar, maksimum 15-20 kişi bulabiliyorlar, onlar da arkadaşları oluyor zaten. Sonra moralleri bozuluyor. Artık bundan sonra bu tip sayfa açan Türklerin sayfasını otomatik olarak 999.980 kişi beğenmiş olacak, kendileri sadece 20 kişi daha bulabilirlerse iddialarını yerine getirmiş olacaklar” dedi. :)


Alıntı. http://www.yadoha.com





Etiketler:
,


0 yorum:

Yorum Gönder

İsviçreli Bilim Adamları ve Troll'ler yazamaz.