Kişisel Normalizasyon


''Durun bi'dakika benim kişisel blogumdaki bu portal havasıda neyin nesi?''  Çoklu kişiliğime bir sorudur bu esasında, sizlere bir şey demiyorum, diyemiyorum. Her kim okuyorsa artık. Asıl konuya geçeyim, son dönemlerdeki blog dünyası ile olan ilişkimi hızlı ve su gibi yazacağım. Ne olduysa bu yazımdan sonra oldu efenim; ''Blogunuzu Başka Blogculardan Dinleyin!'' Tabi yeni yeni blog yazmaya başlamışım, sonra aklıma bu abuk yazı fikri geldi, bi' yazayım dedim, yazdım yayınladım. Fikir olarak iyiydi ama pratikte nasıldı görecektim. Aaa bi'de baktım hayatımda göremeyeceğim kadar yorum gelmeye başladı post'uma, böyle bir havalar, bööyle dünyayı kurtaran adamlar, başarı duyguları falan kaptırdık gidiyoduk, fikir üstüne fikir beliriyordu beynimde, blog dergisi mi dersin, blog radyosu mu dersin, blog sözlüğü mü de.. 'Bi'dakka bu iyi lan blog sözlüğü, vay canına bunu denemeliyim. Koyuldum fikri hayata geçirmeye, önce uzun süre sözlüğe isim aradım blog sözlük yapcektimm ammaaa pezemengin bi'tanesi benden önce almıştı o alan adını, ben de içinde blog geçen ama kısa olacak başka bişiii düşünürken, yazının bu kısmında biraz ergen Türkçe'sine kaydım sorry for party rocking. Neyse weblog dedik, iyi mi dedik kötü mü dedik bilemedim. Weblog Sözlük oldu bitti gitti la. Şeklinde gelişti olaylar. Tema falan yaptım, sonra girdim erinmeden biiissürü bloga yorum attım sanki özel olarak  hepsine ayrı ayrı yazıyormuşum havası katmak için de bir davet yazısı yazdım yorum olarak attım önüme çıkan bütün bloglara, ee iyi niyetli caanım blogcularda hemen geldiler sözlüğe üye falan oldular yazmaya başladılar, ilk  zamanlar çok samimi sıcak bir hava vardı, hala da öyle ama, o ilk tayfa kalmadı. Aha hacı patlar olum bu sözlük yıkarız olum ortalığıııııııııııııı! Galeyanıyla tüm düşlerimi tavan yaptırdım. Sonra sen ne yapooon oluuuum moduyla vitesi düşürdüm. Bloga yazdığım yazılar çok çok okunmaya başlamıştı, eskiden 70-80 ziyaret alırken en şaşalı dönemlerinde bloga 1000-2000 ziyaretçi geliyordu günlük. Oha falan olmuştum, popüler kültüre kurban gitmiştim, kişisel bloguma çekindiğim için kişisel kişisel yazamıyordum, ne kadar çok kişisel dedim, bi'daha demeyeceğim kişisel. Çok kişiye sesini duyurabilme gücü beraberinde endişeyi ve profesyonelleşme hede hödösünü de getirmişti. Üstüne bi'de sınavlar falanlar filanlar hayat gayeleri binince ismini hiç beğenmediğim (''yorumum geldi'' ne lan?) bloguma yazı yazamaz olmuştum. (1000 tane blog açsam bi'tanesinin adını yorumum geldi koymam normalde.. alalaa.) Şimdide bu yazıyı yazdım. Nasıl olmuş genşşler? Hahaha. anlatımdaki zaman geçmiş zaman mı şimdiki zaman mı ne kadar boktan yazmışım. Yazının başlığı alakasız. Her neyse normale dönüşün sinyalleri olsun bu yazı. Ortalama 1 dk. 45 saniyenizi çaldı bu yazı. Özet olarak reklam; sözlüğe üye olun bol bol yazın. :D bye.





Etiketler:


13 yorum:

  1. genç..

    bu başlık tam da şu an bize göre oldu "kişisel normalizasyon"..ne kadar bölünerek ve hızla çoğalsa da içimizdeki kişilikler aslımıza dönmemiz fazla zaman almıyor,normal yayına:)..ne yalan söyleyeyim,sözlüğün hoş hatıraları yok değil:)bir nevi prematüre üvey ama sevimli bir evlat sevgisi ..ama uzun zamandır biz de giremiyoruz..blogla ilgilenmem gerekti vs vs.

    lakin blog da "can"dır..öz evladımızdır vesselam..şimdi onu bırakamıyoruz:))

    hayırlı olsun..
    ne alemde hakkaten sözlük ya..dur bi bakayım..:)

    (paskal.)

    YanıtlaSil
  2. bın tane blogum olsa adını yorumum geldı koymazdım dedın yaa orda koptum ben:))
    bu arada weblog sozluk harıka bı yerdı ılk acıldığında,dedığın gıbı sıcak samımı bı havadaydı..
    ne olduda uzaklasıldı bunu senin analiz etmen gerekir.bazı ınsanları cok sıkıp bunaltmıs bazılarını ıse cok mu serbest bırakmıs olabılırsınız acaba bılmıorum..eğlenme amacı kayıp mı edıldı acaba?yada kaliteli seyler mi yok?bunun cevabı sende..onun yerıne kıme laf soksakta moralını bozsak moduna mı gectı?
    ama ben sevıorum weblog sozluğu ısteyen gelsın ıstemeyende gelmesın ayrıca blog arkadaslarımada tavsıye ederım katılsınlar..bızım zamanımızda weblog sozluk yoktu sesımızı duyuramamıstık ılk blog actığımızda (yazar burada bızım zmnımız derken 6 ay oncesınden bahsedıyor:) ) bu yuzden blog arkadaslarımı ozellıklede yenılerı boyle bı organızasyonda seslerını duyurmaya cağırıyorum.
    sevgıler yorumum geldi:) boyle bı sozluk yaptığın ıcın ben cok mınnattarım sana senın yerın bende özel şirin baba:)

    YanıtlaSil
  3. ilk zamanlarını bilemem ama ben sözlükte çok eğleniyorum şahsen:)ayrıca benim gibi çömezler için de son derece faydalı.(denendi,görüldü:))

    YanıtlaSil
  4. @İçimizeYolculuk yani. =) toplum olarak normalize olmamız gerek bir nevi. valla paskal yüreğimizde yaşıyorsun gerisi hikaye. =) sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. @biricitconsungunlugu hay sağolasın. =) valla herkesi memnun etmeye çalışmak çok zor o yüzden biraz serbest bıraktık sözlüğü açıkcası. :/ bahsettiklerinden haberim var, bazı negatiflik saçan insanlar var elbette ama dediğim gibi. tekrardan çok sağol, sen de yalnıza benim için ya da weblog için değil tüm blogcular için özelsin bence. =) sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. @Ebru i.S. =) herkesin zamanı farklı tabi. =) weblog'ta siz olduğunuz için çok eğleniyordur efenim. =) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. weblog çok güzel bir fikir. elbette sorunlar yaşanacak.. bir bebek büyümesi gibi.. düşe kalka derler ya.. ama gün gelecek kişiliği oturacak eğer öldürmeden bakılırsa..

    ki ben senin bunu başaracağına inanıyorum.. kem blog yaparım hem weblog büyütürm dediğini duyar gibiyim..
    kıvançımsın, onurumsun..
    desteğim ve alkışlarım senden tarafa..

    YanıtlaSil
  8. "Sonra sen ne yapooon oluuuum moduyla vitesi düşürdüm. Bloga yazdığım yazılar çok çok okunmaya başlamıştı, eskiden 70-80 ziyaret alırken en şaşalı dönemlerinde bloga 1000-2000 ziyaretçi geliyordu günlük. Oha falan olmuştum, popüler kültüre kurban gitmiştim, kişisel bloguma çekindiğim için kişisel kişisel yazamıyordum, ne kadar çok kişisel dedim, bi'daha demeyeceğim kişisel. Çok kişiye sesini duyurabilme gücü beraberinde endişeyi ve profesyonelleşme hede hödösünü de getirmişti." Farkındalık yerinde ve güzel olmuş.

    Sözlüğe gelince,sanırım mevsim çarptı :) Biraz da meşgul zamanları, dananın kuyruğunun elimizde olduğu zamanlar, rahatlıkla birlikte rengi,tadı ve nüfusu artacak ; popülerliği yavaş ama sağlam adımlarla çıkacaktır. Hızlı atın şeyşi şey olur,bilirsin. Daha evvel,bir sözlük şeysi koyduydum ; şimdi yarına da bir sözlük yazısı yazar, elden gelen katkıyı sağlamaya çalışırız azizim,müsterih ol . Bu format her yerde yok, admin star :)

    Saygıyla selam olsun,

    YanıtlaSil
  9. @Dayatılanla Yaşayan çok çok çok bi'daha çok teşekkür ederim. =)) bu güzel sözlerin gazıyla ekşi sözlüğü geçeriz. =) inş. diyelim ya. çokta sorun değil açıkcası. :)

    YanıtlaSil
  10. @Aylak hocam, olayın püf noktasını çözmüşsün. :) sözlük konusunda da haklısın, sağlam temel atmak gerekir. saman alevi gibi olmaktansa, böyle daha iyi. =) çok teşekkür ederim güzel yorumun için.

    YanıtlaSil
  11. senin açından kişisel kişisel yazamak üzücü.
    sözlüğün eski günlerine dönmesini umuyorum daha daha iyi belki de ben kendi çapımda eğleniyorum yine de birlikte eğlenmek ayrı tabi sadece okuyup eğlenen kişi:)))blog alemine büyük katklırı bulunan yorumum geldi ye alkışlarımı ıslıklarımı paket yapıp gönderiyorum:))

    YanıtlaSil
  12. @birgaripSeyma çok çok teşekkür ederim. =) inşallah diyelim. benim de umudum o yönde. =) bakalım.

    YanıtlaSil
  13. süpersi çok güldüm:) Bende beklerim

    www.bakbuharika.blogspot.com

    Facebooktan takip etmek için

    http://www.facebook.com/pages/BaK-Bu-HaRiKa-DeKoRaSyOn/447201555298044

    YanıtlaSil

İsviçreli Bilim Adamları ve Troll'ler yazamaz.