İşte Ölüm Tarihiniz!!!

Hayatta düşünmediğimiz ne kadar çok şey var! Deriz ki ben şunu bilmek istiyorum bunu yaşamak istiyorum. Çünkü hakkımızdır her şey, yaşamak soluk soluğa da olsa kendimiz için yaşamak... Ama bugün falcılara gidenlere bişiler sormak istiyorum aslında sorum yalnız onlara değil. Yaşamının ilerisini görebilmek isteyenlere de lafım. Yani aslında hepimiz bu kategorideyiz ;) Her şeyi bilmek her zaman iyi değil derler! Geçenlerde bir kitap okudum, ilk başta saçma gelen konu sanki insanlığa yol gösteriyor gibiydi. Bir kız küçüklüğünden beri insanların gözlerinde bazı rakamlar görüyor, bunu annesinin ilgisini çekebilmek için sesli söyleyip dururmuş. Bunun güzel bi'şey olduğunu sanırmış ta ki annesinin gözlerinde gördüğü rakamların denk geldiği tarihte annesi ölene dek... Evet bu kız insanların gözlerine bakınca onların ölüm tarihini görüyormuş. (11022013 şeklinde mesela) İnsanoğlu işte, her şeyi merak ederiz ilerde ne olacak, ne zamana kadar yaşarım diye. O kızsa bunu farkettikten sonra insanların gözlerinin içine bile bakamaz olmuş. Hepimiz öleceğimizi biliriz ama her an bu düşünceyle yaşamayız, her gece yarını yaşamak garanti gibi planlar yapar, hayaller kurarız. O kızsa her an sevdiklerinin gözlerinde onların öleceği günün yaklaşmasını beklermiş. O kızın yaşadığı bir tereddüt vardı; tarihini gördüğü insanlara bunu söyleyip az kalmış zamanlarını güzel şekilde istediklerini yaparak geçirmesine izin vermek mi, yoksa onların ölüm duygusunu bekleyerek delirmelerini önlemek için tarihini onlardan saklamak mı? İşte ince bir çizgi, şimdi hayatını zamanını boşa harcayan bizler olsak bize söylenmesini mi isterdik yoksa söylenmemesini mi isterdik? Ya da öylesine okuduğumuz bir yazıyla yaşamın tadını yeniden almanın farkına mı varırdık.. ;)




Etiketler:


9 yorum:

  1. gerçekten çok etkileyici bir konu. Bence insanların asla bir saniye sonrasında bile ne olacağını bilmemeleri çok iyi bir durum.

    YanıtlaSil
  2. Evet haklısın bence de içten içe merak etmek her şey gibi hayatı da güzel kılıyor sanırım :)

    YanıtlaSil
  3. İnsan ölüm tarihini bilseydi depresyona girerdi Allah herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek yaratmış o yüzden bilemememiz en iyisi bence. :) Birde o kitabın adı ne söyler misin? :)

    YanıtlaSil
  4. Evet böyle bir ikilemde kalmamamız bile büyük şans :) Rachel WARD ın "Sayılar " adlı romanı

    YanıtlaSil
  5. bence de bilmemek en güzeli
    yoksa senin de dediğin gibi delirirdim herhalde
    yarına dair planlar yapmak, hayaller kurmak ve onlara ulaşmak için çalışıp çabalamak gibisi var mı :)

    YanıtlaSil
  6. Kitaptaki kahraman için zor bir durum ama düşünsenize yaşayacak 2 günü kalmış bir insanın saçma sapan sebeplerle hayatını harcadığını görmek çok acı olmalı ama yine de yaşam tüm bu zaman kavramlarından sıyrılıp gerçekten yaşama kendini verebilmek de gizli zaten....

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten etkileyici bir konu bence insan bir saniye sonrasını bile tahmin edemezken ölüm tarihini bilmesi çok zor ve kötü olurdu.

    Eğer Müslüman değilse zaten kesinlikle kafayı yerdi birde ölümden sonrasına inanmıyorsa o zaman çok daha kötü çünkü yok olacağını ve bu zevklerden mahrum kalacağını düşünür.

    Müslaman ise o zaman büyük bir ihtimal ile Tövbe kapısı kapanmış olur çünkü ölüm tarihini biliyor.İbadetlerine devam eder ve o anı bekler yada sadece evde durur.

    Yani yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal o yüzden Her şeyin bir sınırı olması gerekiyor. Benim düşüncelerim böyle kitabın ismini söylersen okumak isterim ;)

    YanıtlaSil
  8. Evet her şey gibi bunun da sınırlı olmasının bir sebebi var sanırım :) Kitap Rachel WARD ın "Sayılar " adlı roman ...

    YanıtlaSil

İsviçreli Bilim Adamları ve Troll'ler yazamaz.